Verhuurderheffing: de Belastingdienst verstuurt uitnodiging aangifte Verhuurderheffing 2016

De Belastingdienst stuurt 28 juni 2016 de uitnodigingen voor het doen van de aangifte Verhuurderheffing 2016. Deze aangifte is vanaf 1 juli 2016 digitaal in te vullen op de site van de Belastingdienst.

De aangifte en de betaling die voortvloeit uit de aangifte verhuurderheffing moeten voor 1 oktober 2016 zijn gedaan. Het ontvangen van een uitnodiging voor het doen van aangifte, betekent dat de aangifte gedaan moet worden.

Verhuurderheffing

Om welke woningen gaat het
U moet aangifte doen voor:
– zelfstandige woningen
– voor verhuur bestemd op de peildatum 1 januari 2016
– met een kale huurprijs maximaal € 710,68 (liberalisatiegrens).

Regeling Vermindering Verhuurderheffing
Met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) krijgen belastingplichtige verhuurders fiscale vermindering op de verhuurderheffing. Het gaat om verhuurders die investeren in huurwoningen waarvan de huurprijs niet hoger is dan de liberalisatiegrens.

Wilt u meer weten over deze regeling? Informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bijzondere huursituaties
In specifieke gevallen zoals renovatie, verkoop of sloop kunt u informatie inwinnen bij de helpdesk verhuursderheffing, telefoon: 0800-2538350.

Meer informatie
Wat is en hoe werkt de heffing? Bereken hoeveel  de klant moet betalen. Aangifte doen en betalen. Deze informatie en meer vindt u hier.