Aanvragen WBSO vanaf nu alleen online mogelijk

WBSO-aanvragen voor volgend jaar kunnen vanaf nu online worden ingediend. Het is niet meer mogelijk om WBSO aan te vragen via het offline aanvraagprogramma.

Om vanaf 1 januari 2018 gebruik te kunnen maken van de regeling, moet de aanvraag uiterlijk 30 november 2017 ingediend zijn. Voor zelfstandigen is dit 1 januari 2018. Meer informatie over de indientermijnen leest u op de pagina ‘Aanvraaginformatie’.

Aanmelden gratis WBSO-webinar 9 november
Op donderdag 9 november van 16.00 tot 16.45 houdt RVO.nl het gratis webinar ‘Hoe verlaag ik mijn kosten voor R&D?’ Hierin lichten RVO-adviseurs de mogelijkheden van de WBSO toe. Aanmelden voor het webinar is nu mogelijk.

Minder loonheffing
Bedrijven kunnen de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen via de WBSO. De WBSO verlaagt de loonkosten en andere kosten voor een R&D-project. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe producten, prototypes of onderzoeksapparatuur. Verrekening van het voordeel van de WBSO vindt plaats via de loonaangifte: bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek.

Handleiding WBSO 2018
Een uitgebreide toelichting op de WBSO leest u in de ‘Handleiding WBSO 2018’.