Belastingdienst mailt 650.000 ondernemers met de boodschap: ‘Doe ruim op tijd aangifte’

Vult u (of uw adviseur) uw BTW aangifte in op het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst?

De Belastingdienst stuurt vandaag (16 april 2015) en morgen een e-mailbericht naar ca. 650.000 ondernemers die vóór 1 mei aangifte moeten doen.

Het doel van de mail is om ondernemers te stimuleren de btw-aangifte zo vroeg mogelijk te doen. Door de samenloop met de particuliere IB-aangifte wordt er in de laatste dagen van april veel drukte verwacht op de website van de Belastingdienst. De oproep wordt gedaan om te voorkomen dat ondernemers inlogproblemen ondervinden op het beveiligde deel van de site en daardoor te laat aangifte doen en betalen.

De mail wordt op 16 en op 17 april verstuurd, naar een groep van elk ongeveer 325.000 ondernemers. De eerste groep wordt geadviseerd om vóór 24 april aangifte te doen, de tweede groep vóór 27 april. Ook worden tips gegeven over rustige momenten op de site. Op deze manier wil de Belastingdienst streven naar een spreiding van de inlevering.

Afzender

De afzender van de mail is no_reply@belastingdienst.nl. De mailadressen die de Belastingdienst gebruikt, zijn door ondernemers zelf doorgegeven op het beveiligde deel van de site.

Conclusie

Indien u uw BTW aangifte laat verzorgen door Struik Accountants & Belastingadviseurs hoeft u niet meer af te wachten of de site van de Belastingdienst beschikbaar is. Wij maken gebruik van professionele aangiftesoftware en zijn daardoor niet afhankelijk van inlogproblemen zoals hiervoor beschreven.  Na uw akkoord wordt de aangifte op een veilige manier bij de Belastingdienst ingediend.