Belastingdienst stuurt beschikking verleggingsregeling bij invoer

De Belastingdienst stuurt een beschikking als reactie op de aanvraag voor toepassing van de verleggingsregeling bij invoer van goederen uit derde landen. Het Verenigd Koninkrijk (V.K) is na 29 maart ook een derde land. De Belastingdienst doet dit naar aanleiding van de begin januari 2019 verzonden brieven met aanvraagformulier.

U ontvangt een goedkeurende beschikking als u voldoet aan de voorwaarden die gelden voor deze beschikking. In dat geval hoeft de ondernemer aan de grens geen omzetbelasting (btw) meer aan te geven en af te dragen bij de invoer van goederen. De verschuldigde omzetbelasting mag verlegd worden naar de eerstvolgende aangifte omzetbelasting (maand- of kwartaalaangifte).

Indien de toestemming naar aanleiding van de aanvraag niet verleend kan worden, dan ontvangt u van de Belastingdienst een afwijzing, dan wel een verzoek om nadere informatie te verstrekken. In verband met een tijdige reactie op de aanvraag (in verband met de naderende Brexit-datum) is het van groot belang dat u snel reageert op dit verzoek.

Aanvraag vergunning
Als u alsnog een aanvraag wil indienen en u heeft de hierboven vermelde brief niet ontvangen, kunt u dit  doen volgens de reguliere procedure. Meer hierover leest u onder het kopje ‘Vergunning artikel 23 aanvragen’ op belastingdienst.nl.

Let op!
Geef in de aanvraag aan dat u het verzoek indient in het kader van de Brexit.

Mocht de brexit later dan 30 maart aanstaande van kracht zijn,  dan verschuift dat ook de ingangsdatum van de vergunning art. 23 t.b.v. de invoer uit het V.K.