Belastingdienst stuurt brief over uitbreiden DigiD-machtiging

Belastingplichtigen die iemand via DigiD Machtigen hebben gemachtigd voor hun aangifte inkomstenbelasting 2014 en 2015, ontvangen deze week een brief van de Belastingdienst. Met deze brief worden zij geïnformeerd dat deze machtiging wordt uitgebreid.

Vanaf 1 februari heeft de gemachtigde ook toegang tot het lezen van berichten over de aangifte IB vanuit zijn eigen Berichtenbox in MijnOverheid. Het lezen van berichten over toeslagen was al mogelijk met een aparte machtiging.

De machtiging is bedoeld voor mensen die iemand uit hun sociale netwerk (bijvoorbeeld een familielid of vriend) willen machtigen voor hun belasting- en toeslagenzaken. Ook mensen die moeite hebben met digitalisering en hulp zoeken, kunnen hiervan gebruik maken.

Let op:

Als professionele dienstverlener vragen wij onze cliënten nóóit om inlogcodes en DigiD-machtigingen. Wij gebruiken professionele software en werken met machtigingen. Heeft u aan uw adviseur uw DigiD-machtiging verstrekt? Ga dan na of er sprake is van een professional die zijn vak verstaat en verantwoordelijkheid kent.

Lees in dit kader ook dit bericht: “Uit handen geven van inloggegevens voor eigen risico; naheffing terecht, boete gematigd”

Meer weten?

Neem contact met ons op.