Belastingheffing over gezonde maaltijd

Werkgevers die personeel gezond willen laten eten worden met belastingmaatregelen ondersteund. Dit staat in antwoorden die staatssecretaris Vijlbrief van Financiën geeft op Kamervragen.
 
Als werkgever kunt u een gezonde maaltijd of consumptie verstrekken en gebruik maken van een gerichte vrijstelling, een nihilwaardering of de vrije ruimte. Werkgevers die personeel gezond willen laten eten, worden hiermee tegemoetgekomen ten opzichte van de reguliere belastingheffing.
 
Maaltijden
Voor een maaltijd op de werkplek geldt in 2021 een normbedrag van € 3,35 per maaltijd.
 
Maaltijden met een meer dan bijkomstig zakelijk karakter mag de werkgever onbelast vergoeden of verstrekken. Hiervoor geldt een gerichte vrijstelling.
 
Consumpties
Consumpties op de werkplek, die geen maaltijd zijn, worden op nihil gewaardeerd. Bijvoorbeeld groente of een stuk fruit.
 
Vrije ruimte
Daarnaast kan de werkgever de vrije ruimte naar eigen inzicht gebruiken om zijn personeel onbelast vergoedingen en verstrekkingen te geven. Is de vrije ruimte helemaal gevuld, dan betaalt hij over het meerdere een eindheffing van 80%.
 
Geen arbovoorziening
De gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen is niet van toepassing op gezonde maaltijden.
 
Na 2021-09-09 07:00:16 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Belastingheffing over gezonde maaltijd ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.