Belastingmaatregelen coronacrisis voor ondernemers verlengd

De Belastingdienst gaat een aantal maatregelen voor ondernemers verlengen, nu de coronacrisis nog niet voorbij is.
 
Het gaat om de volgende maatregelen: 
 

Bijzonder uitstel van betaling

De periode waarin u  bijzonder uitstel van betaling kan aanvragen, is verlengd tot 1 oktober 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald.
 
Ondernemers krijgen bij de eerste aanvraag direct 3 maanden uitstel van betaling. Voor die 3 maanden hoeft u maar 1 keer een verzoek in te dienen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw).
 
Uitstel langer dan 3 maanden U kunt ook voor een langere periode dan 3 maanden uitstel aanvragen. Daarbij is van belang dat zoveel mogelijk geld ook echt in de bedrijven blijft. Om dit extra te waarborgen, moeten ondernemers bij uitstel langer dan 3 maanden verklaren dat ze geen dividenden en bonussen uitkeren, of eigen aandelen inkopen.

Belastingrente en invorderingsrente

De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Andere belastingmaatregelen

Ook andere belastingmaatregelen worden tot 1 oktober 2020 verlengd. Het gaat hierbij onder meer om het urencriterium voor zzp’ers, de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en btw-vrijstellingen.

Naheffingsaanslag btw-aangifte

De komende dagen ontvangen veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte. Vanwege de coronacrisis ligt dit aantal hoger dan normaal. Hebt u nog geen bijzonder uitstel aangevraagd, dan kunt u direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden.
 
De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. Deze boete hoeft niet betaald te worden en u hoeft ook geen bezwaar te maken. Kijk op belastingdienst.nl voor meer informatie en het online aanvragen van bijzonder uitstel.

BPM

Vanaf 1 juni wordt het mogelijk om – bij een opgelegde naheffingsaanslag – bijzonder uitstel voor de BPM aan te vragen voor auto’s die zijn verkocht en op naam gesteld over de maand mei. Volgende week komt hierover meer informatie op de website.
Na 2020-06-03 07:00:22 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Belastingmaatregelen coronacrisis voor ondernemers verlengd ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.