BVm: volgende stap in erkenning sociale ondernemers

Onlangs ging een internetconsultatie van start over een wettelijke regeling voor een besloten vennootschap met maatschappelijk doel (BVm). Met de BVm kunnen maatschappelijke ondernemingen zich straks duidelijk herkenbaar maken. Hiermee wil staatssecretaris Keijzer de meer dan 5.000 Nederlandse ondernemers ondersteunen in het bereiken van hun maatschappelijke missie.
 
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat maatschappelijke ondernemers gebrek aan erkenning en herkenning ervaren om optimaal hun doelen te behalen. Met de BVm kunnen maatschappelijke ondernemingen zich straks duidelijk herkenbaar maken voor onder meer financiers, leveranciers en consumenten.
 
Daarmee wordt duidelijk dat ze met een bedrijf te maken hebben dat maatschappelijke impact vooropstelt boven het uitkeren van winst aan aandeelhouders. De winst blijft voor een goed deel behouden voor het verder realiseren en uitbouwen van maatschappelijke impact. Ondernemingen kunnen zelf kiezen of zij zich als BVm willen registreren.
 
De consultatie is een belangrijke stap op weg naar het wetsvoorstel. U kunt tot en met 30 april 2021 reageren op internetconsultatie.nl/bvm.