Coronacrisis: overzicht en algemene vragen financiële regelingen

De afgelopen maanden bent u geïnformeerd over de tijdelijke financiële regelingen om de gevolgen van de coronacrisis deels op te vangen. Op Rijksoverheid.nl staat nu een overzicht met algemene vragen over deze regelingen. 
 
De Rijksoverheid helpt met tijdelijke financiële regelingen kleine en grote bedrijven en zelfstandig ondernemers. Het gaat om regelingen op het gebied van inkomensondersteuning, belastingmaatregelen, tegemoetkoming voor vaste lasten, kredietverstrekking en garantiestelling.
 
Algemene vragen
 
Welke regelingen zijn er?
Het kabinet heeft 2 noodpakketten gemaakt met tijdelijke regelingen om de gevolgen van de coronacrisis deels op te vangen. De regelingen in de noodpakketten zijn bedoeld voor zzp’ers, start-ups, mkb-ondernemers en grootbedrijven.
Bekijk het overzicht van de financiële regelingen op rijksoverheid.nl. Daar staat ook aan welke voorwaarden ondernemers moeten voldoen om er aanspraak op te kunnen maken.
 
Welke financiële regelingen zijn van toepassing?
KVK en VNO-NCW/MKB Nederland hebben hulpmiddelen gemaakt, waarmee u inzicht krijgt in welke regelingen op u van toepassing zijn:
  • de regelingencheck van de Kamer van Koophandel
  • de Coronacalculator van VNO-NCW/MKB Nederland
Tot wanneer kan ik de financiële regelingen aanvragen?
U kunt de financiële regelingen specifiek tot de volgende einddata aanvragen:
  • NOW: tot 1 oktober 2020
  • Tozo: tot 1 oktober 2020
  • TOGS: tot 26 juni 2020
  • Tegemoetkoming Vaste Lasten: tot 1 oktober 2020
  • belastingmaatregelen: tot 1 oktober 2020
kredieten:
o Go-regeling: vooralsnog tot 31 december 2020
o BMKB-regeling: tot 1 april 2021
 
Wat betekent het 2e noodpakket voor ondernemers in de grensregio?
Ondernemers die over de grens wonen, in Nederland hun bedrijf hebben en financieel in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen aanspraak maken op een lening voor bedrijfskapitaal. Per 18 mei 2020 is deze financiële ondersteuning aan te vragen bij de gemeente Maastricht. Maastricht voert deze regeling voor heel Nederland uit.
 
Meer vragen
Meer informatie, vragen en antwoorden vindt u in het artikel ‘Algemene vragen over de financiële regelingen’ op de internetsite van de Rijksoverheid.
Na 2020-06-22 09:00:03 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Coronacrisis: overzicht en algemene vragen financiële regelingen ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.