Coronamaatregelen Belastingdienst verlengd

Het demissionair kabinet heeft besloten belastingmaatregelen te verlengen die eerder zijn genomen vanwege de coronacrisis. Zo kunt langer gebruikmaken van bijzonder uitstel en blijft het lage tarief van de invorderingsrente een half jaar langer ongewijzigd. 

De Belastingdienst verlengt het bijzonder uitstel van betaling automatisch tot 1 februari 2022. Hebt u niet eerder bijzonder uitstel aangevraagd? Of heeft u alle schulden al afgelost? Dan kunt u opnieuw bijzonder uitstel aanvragen.

Lage tarief invorderingsrente

Het lage tarief van de invorderingsrente blijft nog een half jaar langer 0,01%. Daarna gaat de rente stapsgewijs naar het oude niveau van 4%. Dit betekent dat op 1 juli 2022 het tarief van de invorderingsrente naar 1% gaat en op 1 januari 2023 naar 2%, om vervolgens in 2 stappen uit te komen op 4% op 1 januari 2024.

 

 

Na 2021-12-08 07:00:53 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Coronamaatregelen Belastingdienst verlengd ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.