Derdenverklaring NOW 3

Heeft u een voorschot van € 20.000 of meer, of is de definitieve subsidie € 25.000 of meer, dan vraagt UWV voor de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW1) en NOW2 een derdenverklaring. Voor NOW3 en NOW4 geldt dat UWV om een derdenverklaring vraagt als het voorschot of de definitieve subsidie € 40.000 of meer is.
 
Heeft u een accountantsverklaring of derdenverklaring nodig? De werkzaamheden die een deskundige derde moet uitvoeren om een derdenverklaring te tekenen zijn:
 
  • een uitgebreid gesprek met de leiding van de organisatie waarin onder andere de totstandkoming van de aanvraag tot vaststelling aan bod komt
  • vaststellen structuur van de organisatie en de gevolgen hiervan voor de aanvraag
  • specifieke werkzaamheden uit te voeren op de door de werkgever opgegeven omzetdaling (zoals ten aanzien van een aantal facturen, creditboekingen en aansluiting van de administraties)
  • werkzaamheden ten aanzien van het uitbetalen van lonen
Let op!
Wacht niet te lang om de aanvraag in te plannen. De aanvraag is uitgebreid.
 
Meer informatie
Op de internetsite van Rijksoverheid vindt u onder andere meer informatie over de derdenverklaring. Onderaan deze pagina kunt u  bekijken of u een derdenverklaring nodig heeft voor een vaststelling. U vindt daar ook de link naar de verschillende derdenverklaring(en) die u nodig heeft.