EORI-nummer straks nodig voor handel met Verenigd Koninkrijk

Met ruim 150 dagen tot Brexit is er één ding vrijwel zeker: op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Doet u Verenigd Koninkrijk? Zorg dan dat zij de juiste voorbereidingen treffen. Door het vertrek wordt het Verenigd Koninkrijk een land buiten de EU en gaan andere handelsafspraken gelden dan binnen de EU. Vraag voor die ondernemers een EORI-nummer aan en doe de Brexit Impact Scan.

Brexit kan vooral voor midden- en kleinbedrijven tot ernstige financiële consequenties leiden. Ondernemers die niet de juiste papieren hebben, kunnen letterlijk voor een dichte slagboom komen te staan. Ruim 35.000 ondernemers, vooral mkb’ers, komen door Brexit voor het eerst in aanraking met de Douane door het exporteren uit of importeren naar de EU. Het is belangrijk dat deze bedrijven de benodigde voorbereidingen te treffen.

EORI-nummer aanvragen
Voor veel mkb’ers is zakendoen met een ‘derde land’ nieuw. Ongeacht de aard en omvang van de handel heeft iedere ondernemer hiervoor een EORI-nummer nodig. Dit nummer is gratis aan te vragen via Douane.nl/brexit. De doorlooptijd bedraagt ongeveer een week. Voor vragen over dit nummer en overige douanezaken is de Nationale Helpdesk Douane bereikbaar op (088) 156 66 55.

Brexit Impact Scan geeft mkb’ers advies op maat
Import of export, verse producten of textiel, iedere dag of 2 keer per maand: de manier waarop Nederlandse ondernemers zakendoen met het Verenigd Koninkrijk verschilt enorm. Dit geldt ook voor de benodigde voorbereidingen op de Brexit. De Brexit Impact Scan brengt de persoonlijke situatie van ondernemers in kaart en geeft aan welke Douane-voorbereidingen en certificaten nodig zijn.

Lees ook: MKB bereidt zich steeds beter voor op Brexit

Na 2018-10-24 07:00:41 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( EORI-nummer straks nodig voor handel met Verenigd Koninkrijk ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.