Formulier ‘Keuze plaats van dienst digitale diensten’ beschikbaar

Vanaf 1 januari 2019 veranderen de regels voor de btw over digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen. Zou u volgens de nieuwe regels btw moeten aangeven en afdragen in Nederland? Met het formulier ‘Keuze plaats van dienst digitale diensten’ geeft u aan dat u dat toch wil doen in de EU-landen van zijn consumenten.

Heeft u in een kalenderjaar, én in het kalenderjaar ervoor, niet meer dan € 10.000 omzet van digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen? Vanaf 1 januari 2019 is de plaats van dienst voor de btw het land waar u bent gevestigd. Is dat Nederland? Dan moet u hier de btw over deze diensten aangeven en afdragen.

Tot nu toe zijn digitale diensten (e-commerce-, telecommunicatie- en omroepdiensten) belast in het land waar de consument woont of is gevestigd.

Het formulier
Wilt u toch btw aangeven en afdragen in de EU-landen van zijn consumenten? Dan meldt u dit met het formulier ‘Keuze plaats van dienst digitale diensten’.

Zijn keuze geldt vanaf 1 januari 2019 totdat u opzegt, maar voor ten minste 2 kalenderjaren.

Btw aangifte en afdracht

U kunt de (verschuldigde) btw  dan op 2 manieren aangeven en afdragen:

  • via de mini One Stop Shop-regeling (MOSS-regeling)
  • door u aan te melden bij de belastingdiensten van de EU-landen van zijn consumenten

Meer informatie?
Lees meer over:

Na 2018-11-12 07:00:06 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Formulier ‘Keuze plaats van dienst digitale diensten’ beschikbaar ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.