Geef uw omzet door voor TVL Q4 2021

Ontving u een voorschot Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het 4e kwartaal 2021 (TVL Q4 2021)? Dan ontvangt u van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een vaststellingsverzoek om zijn werkelijke omzet door te geven. Na ontvangst van het verzoek hebt u tot 1 november 2022 (23.59 uur) de tijd om de juiste omzetcijfers van door te geven. 

Deze en komende weken verstuurt de RVO de vaststellingverzoeken voor TVL Q4 2021. Vaak hoeft u alleen maar een vinkje te zetten voor akkoord. Moet u de omzetgegevens nog aanvullen, vergeet dan niet de bijlagen mee te sturen.

Nog geen vaststellingsverzoek gekregen

Heeft u nog geen vaststellingsverzoek gekregen? Dat kan meerdere oorzaken hebben:

  • De bezwaartermijn nadat het voorschot is betaald, is nog niet verstreken. Deze termijn loopt tot 6 weken na de verlening (het voorschot), pas daarna komt het vaststellingsverzoek.
  • Tussen de verlening (het voorschot) en vaststelling (de definitieve subsidie) bent u van rechtsvorm gewijzigd óf uitgeschreven bij de KVK. Omdat inloggen met het oude KVK-nummer dan niet meer kan, is vaststellen nog niet mogelijk.
  • U bent in bezwaar gegaan tegen een besluit en dat is nog niet afgehandeld.

Let op!

Als 1 van de bovenstaande oorzaken op u van toepassing is, dan neemt de RVO contact op en handelt de vaststelling op een later moment af.

Ook TVL Q1 2022 aangevraagd?

Hebt u voor u ook TVL Q1 2022 aangevraagd? Ook voor deze periode kunt u nu de werkelijke omzet doorgeven. Doe dit uiterlijk op 1 februari 2023 23:59 uur. 

Meer informatie?

Meer weten over de vaststelling, wat er na de aanvraag gebeurt en terugbetalen? Bekijk dan de informatie op de internetsite van de RVO:
Na uw aanvraag TVL Q4 2021 en Na uw aanvraag TVL Q1 2022

Is terugbetalen lastig? U kunt bij de RVO een betalingsregeling aanvragen die past bij de situatie van u.

Bron: rvo.nl