MacOS Catalina 10.15 ondersteunt aantal aangiften niet

Doet u via het oude portaal voor ondernemers aangifte loonheffingen, vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting met de Apple-versies? Met de laatste update van het besturingssysteem naar MacOS Catalina 10.15 kan dat niet meer. Dat geldt ook voor de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor particulieren en buitenlandse belastingplichtigen.

Het gaat om de volgende aangiften:

  • de aangiften loonheffingen over 2014 tot en met 2019
  • de aangifte vennootschapsbelasting over 2013 tot en met 2018
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor ondernemers
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor particulieren
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor buitenlandse belastingplichtigen

Catalina 10.15 ondersteunt geen 32-bits applicaties meer. De aangiften zijn 32-bits applicaties en kunnen niet omgezet worden naar 64-bits applicaties.

Wat kunt u doen?
Voor de loonaangiften over 2019 kunt u overstappen naar het nieuwe portaal, Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dat geldt ook voor de aangifte vennootschapsbelasting over 2018, tenzij het bedrijf een fiscale eenheid is of aangifte doet in een andere valuta dan de euro. Meer informatie over Mijn Belastingdienst Zakelijk leest u bij Wat kan ik met Mijn Belastingdienst Zakelijk?

De aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor particulieren kunt u doen via Mijn Belastingdienst. Voor buitenlandse belastingplichtigen kunt u deze aangifte op papier doen. Het formulier kunt u opvragen bij de BelastingTelefoon Buitenland.

Voor de andere aangiften kan de Belastingdienst u helaas alleen deze alternatieven bieden:

  • U kunt aangifte doen met de Windows-versies.
  • U kunt gebruikmaken van andere (commerciële) software.