Mijn Belastingdienst Zakelijk in gebruik

Vanaf 3 januari 2019 is er een nieuw portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Op termijn gaat Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers vervangen. Maar voorlopig blijft het oude portaal nog bestaan.

Zzp’ers en eenmanszaken kunnen in het portaal btw-aangifte doen, hun btw-aangifte corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) doen en hun rekeningnummer wijzigen of opgeven.

In de loop van 2019 kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk aangifte doen voor de btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Nieuw aan Mijn Belastingdienst Zakelijk

  • Het nieuwe portaal werkt beter op tablets en smartphones.
  • U kunt tussendoor een aangifte opslaan.
  • U kunt de aangifte die is ingestuurd via Mijn Belastingdienst Zakelijk altijd inzien.

Nog meer nieuws: u logt in met uw DigiD
Op Mijn Belastingdienst Zakelijk logt u als ondernemer of zzp’er in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. Andere ondernemers kunnen later in 2019 met E-herkenning inloggen op het nieuwe portaal.

Laatste btw-aangifte voor 2018 doen in Mijn Belastingdienst Zakelijk
Als zzp’er of ondernemer met een eenmanszaak kunt u de laatste btw-aangifte voor 2018 al doen in het nieuwe portaal.

Kiest u voor Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan merkt u dat het gebruiksvriendelijker is dan het oude portaal.

Btw-aangiften staan klaar vanaf de 1e dag na het aangiftetijdvak
Ontvangt u als zzp’er of eenmanszaak altijd een e-mailbericht als de btw-aangifte klaarstaat? Houd er dan rekening mee dat in Mijn Belastingdienst Zakelijk de aangifte pas klaarstaat vanaf de 1e dag na het aangiftetijdvak. Dat is iets later dan in het oude portaal.

Oud en nieuw
Het huidige portaal voor ondernemers blijft voorlopig ongewijzigd bestaan. Op den duur zal Mijn Belastingdienst Zakelijk het huidige portaal voor ondernemers vervangen.

Na 2019-01-07 07:00:59 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Mijn Belastingdienst Zakelijk in gebruik ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.