MKB bereidt zich steeds beter voor op Brexit

De Brexit is op 30 maart 2019 om 00.00 uur een feit. Nog minder dan 200 dagen. Het zijn vooral mkb-bedrijven die de gevolgen van de veranderende handelsrelatie straks gaan merken. Ondernemers weten de overheid, toezichthouders en betrokken ondernemersorganisaties echter steeds beter te vinden.  

Zo werd de Brexit Impact Scan al meer dan 10.000 keer ingevuld. Door middel van deze scan kunnen uw klanten meer inzicht krijgen in de gevolgen van de Brexit voor hun eigen bedrijf of de handelsketen.

Voorlichtingsbijeenkomsten en online platforms
Daarnaast zijn verschillende voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor mkb’ers waar tot nu toe ruim 1.400 ondernemers op af kwamen. Samen met partners als VNO-NCW, MKB-Nederland, de Douane en verschillende banken blijft de overheid in haar contacten op de naderende Brexit wijzen. Dit gebeurt ook op verschillende online platforms als Brexitloket en Hulp bij Brexit.

Handel, personeel en data
In Nederland handelen 35.000 bedrijven actief met het Verenigd Koninkrijk (VK) zonder dat ze ervaring hebben buiten de Europese Unie en de interne markt. De Brexit kan een direct effect hebben op de beschikbaarheid van personeel, de uitwisseling van data of het aanleveren van productonderdelen.

Oproep staatssecretaris Keijzer
Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) roept ondernemers op zich nú voor te bereiden: “Wacht niet op het VK. Ga naar ons Brexitloket, doe de Brexitscan om de impact voor jouw bedrijf te bepalen en zoek contact met je leveranciers of de Douane. Als jij als ondernemer goed bent voorbereid, kan de Brexit jouw bedrijf juist ook een concurrentievoordeel bieden.”

Bron: Rijksoverheid.nl

Zie ook: 2 tools voor ondernemers voor betere voorbereiding op Brexit