Nieuwe online aangiftehulp

Startende ondernemers en zzp’ers kunnen vanaf 6 maart 2015 bij hun aangifte inkomstenbelasting gebruik maken van een nieuwe online aangiftehulp.

De nieuwe aangiftehulp voor ondernemers is bedoeld voor zzp’ers en starters die hun jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting wel zelf willen doen, maar daarover twijfelen vanwege de fiscale termen en soms lastige vragen.

Met de nieuwe voorziening wil de Belastingdienst zzp’ers – met name starters – een extra steuntje in de rug bieden bij het indienen van hun aangifte. De aangiftehulp biedt gerichte, laagdrempelige antwoorden op veelvoorkomende vragen, zoals: welke bedrijfskosten kan ik aftrekken en waar moet ik voor kiezen, een privéauto of een bedrijfsauto?

De vormgeving en het taalgebruik van de aangiftehulp zijn afgestemd op de doelgroep. De aangiftehulp bevat onder andere

  • korte video’s
  • hulpmiddelen
  • invulhulp bij het aangifteformulier
  • verwijzingen naar andere (online) informatiebronnen zoals kvk.nl en belastingdienst.nl

De Belastingdienst geeft terecht aan dat het gaat om laagdrempelige antwoorden. Wát de omvang van uw aangifte ook is, iedere aangifte is uniek. Een keuze op grond van een “laagdrempelig antwoord” kán in de toekomst complexe fiscale gevolgen hebben. Heeft u uw aangifte voorbereid? Maak dan gebruik van onze kennis om na te gaan of de door u ingevulde aangifte is afgestemd op uw situatie! Informeer vrijblijvend naar onze voorwaarden en tarieven!