Ritten met auto van de zaak naar voetbalstadion zijn zakelijk

De ritten met een auto van de zaak naar een voetbalstadion met business seats zijn zakelijk. De bijtelling voor privégebruik auto is daarom niet van toepassing.

X BV heeft vanaf 1 januari 2009 tot en met 31 juli 2013 aan een directeur een auto ter beschikking gesteld. Het bedrijf heeft in deze periode 4 business seats en 2 seizoenkaarten gehad. De inspecteur is van mening dat de ritten naar het stadion privéritten zijn. De directeur heeft namelijk gezinsleden meegenomen en de ritten werden in de avonden en weekenden gemaakt.

X BV onderbouwt in 2 notities dat de ritten naar het stadion een zakelijk karakter hadden. De directeur legde en onderhield zakelijke contacten. Volgens het hof maakt X BV hiermee de zakelijkheid aannemelijk.

Ook met de gebreken in de kilometeradministratie over 2009 tot en met 2012 is bewezen dat de auto in deze jaren voor niet meer dan 500 kilometer privé is gebruikt. De bijtelling voor privégebruik auto is daarom niet van toepassing. Alleen voor de periode januari tot en met juli 2013 blijft de naheffingsaanslag in stand. Deze kilometeradministratie vertoont te veel gebreken.

Hof Den Haag, ECLI:NL:GHDHA:2017:1795