RVO biedt ruime betalingsmogelijkheden terugbetalen TVL

Heeft u te veel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ontvangen? Dan moet u (een deel van) het voorschot terugbetalen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beseft dat dit lastig kan zijn en helpt graag om dit zo makkelijk mogelijk voor u te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een betalingsregeling aanvragen die past bij de persoonlijke situatie van u.

RVO biedt ruime betalingsmogelijkheden. U kunt in 1 keer terugbetalen, of betalen in termijnen. U kiest dan voor 6, 12, 18 of 24 maandelijkse betalingen. Een persoonlijke betalingsregeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Persoonlijke betalingsregeling

Wilt u een betalingsregeling aanvragen die bij de situatie van u past? Dan gaat RVO daar samen met u naar kijken. Met een betalingsregeling krijgt u soms ook meer tijd om de TVL terug te betalen. U mag daar dan bijvoorbeeld 5 jaar over doen.

RVO brengt geen rente in rekening over het terug te betalen bedrag. Is het bedrag lager dan EUR 500? Dan scheldt RVO dit kwijt.

Aanvragen betalingsregeling

Via het digitale dossier vraagt u de betalingsregeling aan. U gaat naar de juiste TVL-periode en klikt daar op ‘Betalingsregeling treffen’.

Bron: rvo.nl