Uitbetaling eenmalige tegemoetkoming kinderopvangtoeslag

Heeft u zich vóór 1 november 2020 gemeld voor herstel van uw kinderopvangtoeslag? Omdat u lang heeft moeten wachten of nog steeds wacht op een beoordeling van uw situatie ontvangt u eenmalig € 750. De betreffende ouders ontvangen een brief met nadere informatie van de Belastingdienst.
 
In de brief legt de Belastingdienst uit dat het geld niet wordt verrekend met openstaande schulden en geen gevolgen heeft voor de herbeoordeling. De brieven worden verzonden tussen 19 november en 15 december 2020.
 
Automatisch
Het bedrag is een eenmalige tegemoetkoming voor de vertraging en voor eventuele kosten of gevolgen die de vertraging voor u heeft. De Belastingdienst maakt het geld automatisch over. U hoeft hier niets voor te doen.
 
Let op!
De betaling vindt niet aan alle gedupeerden tegelijk plaats, maar is verspreid over meerdere rondes. Het kan dus zijn dat u het geld eerder of later krijgt dan andere gedupeerden.
 
Geen brief ontvangen?
Heeft u geen brief ontvangen, maar meent u wel in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming? Dan kunt u contact opnemen met het Serviceteam via 0800 – 2 358 358.