Formulieren verklaring overdrachtsbelasting beschikbaar

De Belastingdienst heeft 2 verklaringen over de overdrachtsbelasting beschikbaar gesteld. Het gaat om de verklaringen ‘overdrachtsbelasting startersvrijstelling’ en ‘overdrachtsbelasting laag tarief’. U vindt deze op de internetsite van de Belastingdienst.

verklaring overdrachtsbelasting

Met de ‘verklaring overdrachtsbelasting laag tarief’ kunt u aangeven dat u in aanmerking wil komen voor toepassing van het lage tarief (2%) van de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een
woning.
Let op dat kopers van 18 tot en met 35 jaar vanaf 2021 eenmalig geen overdrachtsbelasting betalen bij de aankoop van een huis. Dat kan voor u ook een belangrijke reden zijn om te wachten met kopen en verkopen tot 2021.
Kopers van 35 jaar of ouder betalen wel nog 2% overdrachtsbelasting. Beleggers gaan zelfs 8% overdrachtsbelasting betalen.
 
Als u in aanmerking wil komen voor toepassing van de startersvrijstelling van de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning, dan moet u gebruikmaken van de ‘verklaring overdrachtsbelasting startersvrijstelling’.