Verzending herinneringen en aanmaningen Belastingdienst weer op gang

De Belastingdienst heeft vanwege de coronacrisis particulieren en ondernemers geen betalingsherinneringen en aanmaningen gestuurd. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het economisch leven weer op gang komt, hervat de Belastingdienst vanaf 21 juli 2020 de verzending van betalingsherinneringen en aanmaningen. Uitstel van betaling vragen en een betalingsregeling afspreken, blijven mogelijk.
 
Als u nog niet alle belastingen heeft betaald en geen uitstel van betaling heeft, dan kunt de komende weken een betalingsherinnering of aanmaning verwachten. Zo weet u dat er nog een bedrag openstaat. Maar in de vakantieperiode kan dit vervelend zijn. Daarom heeft u tot medio augustus 2020 de tijd om te betalen of om uitstel te vragen.
 
Uitstel van betaling
Kunt u niet op tijd betalen, dan kunt u bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Doe dit zoveel mogelijk vóór de uiterste betaaltermijn van de aanmaning. Op belastingdienst.nl leest u hoe u dit uitstel gemakkelijk kunt aanvragen met het online formulier. Geef in het formulier duidelijk aan voor welke belastingen u uitstel vraagt. Na de aanvraag krijgt u 3 maanden uitstel.
 
Heeft u al bijzonder uitstel van betaling? Dan ontvangt u geen betalingsherinnering of aanmaning. U hoeft nog niets te betalen. Na de zomer ontvangt u een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor het betalen van de openstaande bedragen. Dit geldt voor het bedrag waarvoor u corona-uitstel kreeg, maar ook voor belastingen die uvóór maart 2020 had moeten betalen.
 
Betalen
Wilt u betalen? Op de betalingsherinnering of aanmaning staat vermeld hoe u dit kan doen.