Voorkom belastingrente: corrigeer uw btw-aangiften over 2014 vóór 1 april 2015

Als u uw jaarrekening over 2014 opmaakt, kunt u tot de ontdekking komen dat u over 2014 te veel of te weinig btw hebt betaald. Dit moet u aan de Belastingdienst melden. Doe dit vóór 1 april 2015 en voorkom belastingrente over te weinig betaalde btw.

Geef uw correctie van de btw-aangiften over 2014 door met het formulier Suppletie omzetbelasting. Een correctie op een intracommunautaire verwerving geeft u ook door met dit formulier.

Kleine correcties
Kleine correcties tot € 1000 (betalen of terugkrijgen) mag u ook verwerken in uw eerstvolgende btw-aangifte. Als u dat doet, krijgt u geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag van deze correctie. U betaalt dan ook geen belastingrente over dit bedrag.

Intracommunautaire levering
Een correctie van een intracommunautaire levering van goederen of diensten geeft u niet op in uw suppletie. Stuur een brief met de gegevens van de correctie naar:

Belastingdienst/Central Liaison Office

Antwoordnummer 469

7600 VB Almelo

Opgaaf intracommunautaire prestaties
Wilt u uw opgaaf intracommunautaire prestaties corrigeren? Of moet u deze nog indienen? Doe dit dan in het beveiligde gedeelte van de site van de Belastingdienst.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de btw-positie van uw onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Na 2015-03-23 06:00:46 zijn er geen wijzigingen meer aangebracht in dit bericht ( Voorkom belastingrente: corrigeer uw btw-aangiften over 2014 vóór 1 april 2015 ). Derhalve zijn ook wijzigingen in regelgeving en/of eventuele ontwikkelingen in de rechtspraak van latere datum, niet verwerkt.