Voorlopige aanslag 2017 online beschikbaar

De voorlopige aanslag 2017 is voor iedereen online beschikbaar in de Berichtenbox. 

De Belastingdienst stuurt jaarlijks in januari de voorlopige aanslag naar iedereen die maandelijks inkomstenbelasting en sociale premies betaalt. De voorlopige aanslag wordt ook uiterlijk 31 januari per post verstuurd. Een voorlopige aanslag is een bericht waarin staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. Dit bedrag is gebaseerd op een voorlopige berekening. U kunt tot 1 april 2018 een voorlopige aanslag 2017 aanvragen of wijzigen om geld terug te krijgen. Tot 1 mei 2018 kunt u een voorlopige aanslag 2017 aanvragen of wijzigen als u belasting en/of bijdrage Zorgverzekeringswet moet betalen.

Het kan zijn dat u om verlaging van uw voorlopige aanslag hebt gevraagd of daartegen bezwaar hebt gemaakt. Blijf in die gevallen de maandbedragen doorbetalen totdat u een nieuwe voorlopige aanslag hebt ontvangen. De doorbetaalde bedragen worden later verrekend met de nieuwe voorlopige aanslag. Bent u het na een verzoek om wijziging van de voorlopige aanslag niet eens met de nieuwe beschikking, dan kunt u alsnog bij de Belastingdienst bezwaar maken.

Voor het doen van aangifte kunt u gebruikmaken van de vooringevulde aangifte. De Belastingdienst heeft in die aangifte al enkele gegevens voor u ingevuld. Het gaat hier om gegevens als loon, inhoudingen op het loon, de Woz-waarde van uw woning, vermogensgegevens en de hypotheekrente. Zijn al uw gegevens vooringevuld, dan hoeft u deze alleen te controleren en zo nodig te wijzigen of aan te vullen. De aangifte en de vooringevulde gegevens kunt u vanaf 1 maart downloaden via de website van de Belastingdienst. U bent niet verplicht om van de vooringevulde gegevens gebruik te maken. U kunt uw gegevens ook zelf invullen. Het gebruik van vooraf ingevulde aangiftegegevens is niet mogelijk voor ondernemers.

Voorlopige aanslag bekijken?

Log in op MijnOverheid en bekijk direct uw voorlopige aanslag 2017.

Heeft u nog geen Berichtenbox?

Voor iedere inwoner van Nederland van 14 jaar of ouder met een burgerservicenummer staat een Berichtenbox klaar. Berichtenbox activeren? Lees hier hoe dat in 4 simpele stappen kan.

 

Vragen? Neem contact met ons op!