Webinar invullen aangifte inkomstenbelasting 2021 voor zzp’ers

Voor (startende) zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) die van plan zijn zelf de aangifte inkomstenbelasting over 2021 in te vullen, houdt de Belastingdienst op 3 maart 2022 een webinar. Tijdens dit webinar laat de Belastingdienst aan de hand van 2 eenvoudige voorbeelden zien, hoe de ondernemer zelf de aangifte inkomstenbelasting invult.

Het zakelijk deel van de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers is een complexe zaak, zeker als de ondernemer dit voor de 1e keer zelf doet. Het risico op fouten en procesverstoringen is groot. Dit resulteert in veel vragen van en aan ondernemers, en extra werk in de afhandeling bij de Belastingdienst. De Belastingdienst ziet dat veel ondernemers al snel voor uw expertise kiezen of zelf ondersteunende software gaan gebruiken.

Zelf een keuze maken

Tijdens het webinar laat de Belastingdienst aan de hand van voorbeelden zien  welke kennis en vaardigheid er nodig zijn  voor het invullen van de aangifte.

2 fiscaal dienstverleners (fd’ers) vertellen wat zij doen in het proces van het invullen van de aangifte voor hun klant. Ook geven zij tips waar een ondernemer op moet letten als hij een fd’er zoekt om zijn aangifte in te laten vullen.

Het staat het een ondernemer vrij te kiezen of hij gebruik maakt van uw diensten of zelf de aangifte invult. Het aantal zzp’ers dat ervoor kiest zonder uw hulp de aangifte in te vullen en in te sturen schommelt al jaren tussen de 400.000 en 450.000.

2 Voorbeelden

Aan de hand van 2 casussen legt de Belastingdienst tijdens het webinar uit hoe de zzp’er bijvoorbeeld:

  • de opbrengst uit zijn onderneming als resultaat uit overige werkzaamheden, of als winst uit onderneming in de aangifte inkomstenbelasting kan aangeven
  • informatie uit de winst- en verliesrekening verwerkt
  • bedrijfskosten en aftrekposten verwerkt
  • afschrijving en bedrijfsauto met bijtelling voor privégebruik in de aangifte opneemt

Deelnemers kunnen voorafgaand aan het webinar de beschrijving van de 2 fictieve, eenvoudige casussen downloaden.

Let op!

Het voeren van een administratie en een boekhouding maakt geen onderdeel uit van dit webinar.

U kunt zich via Online Seminar aanmelden en registreren.