Downloads

Op deze pagina vindt u een overzicht van diverse publicaties die u kunt downloaden:

ZakenZakboekje

Het ZakenZakboekje biedt u betrouwbare informatie, zonder poespas en in gewone mensentaal. Het is samengesteld door de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Download het boekje hier.

De accountant is dé adviseur voor de mkb-ondernemer: hij heeft een antwoord op al uw vragen op financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied. Deze pocket is eigenlijk een accountant in zakformaat. In het boekje vindt u korte, duidelijke informatie, tips en wetenswaardigheden. Deze uitgave is in het najaar 2016 volledig herzien en aangepast aan de laatste ontwikkelingen.

 

Hoe kom ik als ondernemer aan geld?

Veel van onze klanten vragen ons om hulp bij financieringsvraagstukken. Hoe komen ondernemers aan geld om hun plannen, dromen of ideeën te realiseren? Dat is niet altijd makkelijk, terwijl het aantal financieringsvormen toeneemt. Deze brochure (opgesteld door de NBA) legt uit hoe u aan geld kan komen, wanneer daar behoefte aan is. De publicatie geeft antwoord op vragen als: hoe kan de ondernemer zich oriënteren en hoe moet hij zich voorbereiden? De brochure besteedt ook aandacht aan financiering van werkkapitaal en zet de belangrijkste financieringsbronnen op een rij.

 

NBA-brochure: Wijzigingen in het jaarrekeningrecht van vennootschappen

In november 2015 zijn de wijzigingen in het jaarrekeningenrecht doorgevoerd in het Burgerlijk Wetboek 2. De wijzigingen gaan over de boekjaren vanaf 2016. De NBA heeft de wijzigingen in de brochure ‘Wijzigingen in het jaarrekeningrecht van vennootschappen’ op een rij gezet.

Download de wijzigingen hier.

Fiscale eindejaarstips 2015

Ook dit jaar presenteert de NBA weer een lijst met fiscale eindejaarstips. De eindejaarstips bevatten tips voor alle belastingplichtigen, ondernemers, dga’s, werkgevers en werknemers, en btw-tips.

NBA Eindejaarstips 2015

 

Wet Werk en Zekerheid

Laat u niet verrassen! De Wet werk en zekerheid brengt voor u als werkgever de nodige veranderingen met zich mee. Met de eerste veranderingen heeft u al sinds 1 januari 2015 te maken. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) legt in deze brochure uit om welke veranderingen het gaat. U leest waar u alert op moet zijn en welke maatregelen u eventueel moet treffen. Op die manier bent u goed voorbereid op de Wet werk en zekerheid.

Wet Werk en Zekerheid

ZakenZakboekje 2015

Het ondernemersplan, investeringsregelingen, belastingen. Als (startende) ondernemer krijgt u ermee te maken. U leest er alles over in het ZakenZakboekje.

Zakenzakboekje 2014 2015

Bedrijfsoverdracht

Wilt u een onderneming kopen? Schakel dan een mkb-accountant in. Van de voorbereiding tot en met de overdracht, en daarna, kunt u een beroep op hem doen. Welke stappen er bij bedrijfsovername komen kijken en wat uw accountant hierin kan betekenen, leest u in deze brochure.

NBA brochure bedrijfsoverdracht