Belastingdienst en inspectie SZW lanceren checklist voor inhuur schoonmaakbedrijf

Laat u uw schoonmaakwerk uitbesteden? Of bent u werkzaam in de schoonmaakbranche? De Inspectie SZW en de Belastingdienst lanceren een checklist voor bedrijven die schoonmaakwerk uitbesteden. 

De checklist helpt bedrijven om een schoonmaakbedrijf te beoordelen. Een opdrachtgever is namelijk mede verantwoordelijk om een schoonmaakbedrijf in te huren dat volgens de wet- en regelgeving werkt.

Aansprakelijkheid
Opdrachtgevers kunnen in sommige gevallen aansprakelijk worden gesteld als het schoonmaakbedrijf niet alles op orde heeft.

Oneerlijke concurrentie
De meeste schoonmaakbedrijven in Nederland werken op een eerlijke manier, maar er zijn ook schoonmaakbedrijven die zich niet aan de regels houden. Zij dragen bijvoorbeeld hun premies en belastingen niet af, betalen hun schoonmakers onvoldoende of laten ze veel te lang werken. Hierdoor kunnen zij lagere prijzen bedingen wat leidt tot oneerlijke concurrentie.

Toezicht en controle
De checklist van de Inspectie SZW en de Belastingdienst is ontwikkeld in samenwerking met schoonmaakbrancheorganisaties OSB, RAS en Siev! De Inspectie SZW en de Belastingdienst treden samen met de IND en UWV tegen deze schoonmaakbedrijven op.

Meer info
De checklist is te vinden op www.checklistschoonmaak.nl of via inspectieszw.nl.