Overbruggingskrediet voor groeibedrijven vanaf 29 april beschikbaar

Vanaf 29 april 2020 kunt u een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. De COL is specifiek bedoeld voor groeibedrijven, zoals start-ups, scale-ups, innovatieve mkb’ers en mkb’ers zonder kredietrelatie bij een bank.

De leningen die de ROM’s gaan verstrekken variëren tussen de EUR 50.000 en EUR 2 miljoen. Bij bedragen boven de EUR 250.000 moet sprake zijn van 25% cofinanciering van de aandeelhouders of andere investeerders. Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3%.

De ROM’s streven naar een afhandelingstermijn van 4 tot 9 werkdagen voor de beoordelingen van de aanvragen onder de EUR 500.000. Voor aanvragen boven de EUR 500.000 is het streven om binnen 3 werkweken tot een definitief besluit te komen.

EUR 100 miljoen

Het overbruggingskrediet voor start-ups, scale-ups, innovatieve mkb’ers en mkb’ers zonder kredietrelatie bij een bank is eerder deze maand door het kabinet aangekondigd. Het kabinet stelt zelf in eerste instantie EUR 100 miljoen beschikbaar. De COL is een van de aanvullende maatregelen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.rom-nederland.nl.