Sneller arbeidsgehandicapten vinden en zonder risico aannemen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte op 18 november 2016 twee nieuwe maatregelen bekend waardoor het werkgevers makkelijker wordt gemaakt om mensen met een arbeidshandicap aan te nemen.

Allereerst is er nu een database waarin werkgevers eenvoudig kunnen zoeken naar mensen met een arbeidsbeperking die graag willen werken. Daarnaast wordt de polis die het werkgeversrisico van loondoorbetaling bij ziekte afdekt, voor onbepaalde tijd geldig.

Database
UWV lanceerde de ‘kandidatenverkenner banenafspraak’, een online database met gegevens van 60 duizend arbeidsgehandicapte werkzoekenden. Werkgevers kunnen in de database direct en doelgericht zoeken in geanonimiseerde profielen. Daarin staat informatie over opleiding, arbeidsverleden, werkwensen en over de eventuele begeleiding.

125.000 banen
Deze zaken dragen bij aan het verwezenlijken van de 100 duizend banen voor mensen met een arbeidshandicap waar werkgeversorganisaties in het sociaal akkoord voor hebben getekend. De overheid doet daar nog 25 duizend banen bij.

Bron: rijksoverheid.nl