UWV: Brieven Ziektewet- en WAZO-uitkeringen alleen via werkgeversportaal

UWV heeft het volgende bekend gemaakt:

‘Vanaf 7 november 2016 versturen wij de brieven over Ziektewet- en WAZO-uitkeringen alleen via het werkgeversportaal. Brieven waarin wij u om een reactie vragen, blijft u per post ontvangen.

Om de brieven te kunnen bekijken, heeft u een account nodig voor het werkgeversportaal. Als u al een account heeft en daar beheerder van bent, dan heeft u al toegang tot de brieven. U kunt ook andere medewerkers toegang tot de brieven geven door ze daarvoor te machtigen.

E-mailnotificatie op uw profielpagina
Op uw profielpagina op het werkgeversportaal kunt u instellen dat u automatisch een e-mail van ons krijgt als er een nieuwe brief voor u klaarstaat. De brieven staan uiterlijk de eerste werkdag na dagtekening van de brief in het werkgeversportaal. U kunt de brieven ook printen, of opslaan als pdf-bestand.

Account aanvragen voor het werkgeversportaal
Als u nog geen account heeft, vraag er dan nu een aan. Binnen 1 week is uw aanvraag voor een account afgehandeld. U kunt met dit account ook uw werknemers online ziek- en hersteld melden, ontslagaanvragen indienen en re-integratieverslagen opsturen.

Heeft u nog vragen?
U vindt meer informatie op uwv.nl/werkgeversportaal. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon Werkgevers via 0900 – 92 95 (€ 0,04 per minuut met een start tarief van € 0,045 plus uw gebruikelijke belkosten).’